Romanca din Germania: „Am plecat cu 200 de euro in portofel, o valiza mica si credinta in Dumnezeu si oameni“. Unde a ajuns acum femeia este de necrezut! Câștigă o mulțime de bani! Cum a fost posibil

Loading...

Gabriela Mihaluca (51 de ani) a povestit pentru Gazeta Romaneasca prin ce a trecut in cei 8 ani de cand este in Germania, la Munchen. „Faceam la inceput curatenie, spalam podelele, terasa, munceam ca o nebuna”. Astazi, Gabriela este sefa de filiala la o renumita brutarie din capitala Bavariei.

Acum aproximativ opt ani, Gabriela pleca din Cisnadie, oraselul de nici 15.000 de suflete de langa Sibiu. Destinatia: Germania, la München. Trecusera aproape doi ani de la divortul in urma caruia, asa cum marturiseste, pierduse aproape tot si isi punea toate sperantele in acest nou drum care a aparut in viata ei.

Un „om de suflet“, cum il numeste ea, a ajutat-o sa obtina un contract de munca pe sase luni la un McDonalds, in München, iar Gabriela, impinsa de ratele de la banca, de dorinta de a le oferi o sansa mai buna fetelor ei, a luat drumul Germaniei. „Nu stiam nici un cuvant in germana“, povesteste romanca. Sunt amintiri pe care nu le poata uita niciodata.

„Am plecat de acasa cu 200 de euro in portofel o copie la mail-ul prin care trebuia sa ma prezint la serviciu, o valiza mica si credinta in Dumnezeu si in oameni“, continua Gabriela.

Loading...

„La McDonalds, faceam la inceput curatenie, spalam podelele, terasa, munceam ca o nebuna de frica sa nu ma puna la casa. Mi-era frica sa lucrez cu banii de numai“, da timpul inapoi romanca plecata din Cisnadie.

A locuit o vreme la un camin, impartind o locuinta cu alte patru persoane: „Cand aveam liber, mergeam in parc si invatam verbele in germana pe de rost, dar nu stim sa le folosesc in context. Ma gandeam ca odata si odata o sa invat germana si atunci o sa ma ajute ce invatam pe de rost“, zambeste sibianca.

A plecat de la McDonald’s si a inceput sa-si caute un alt loc de munca: “Am facut vreo 20 de mape cu Bewerbung (n.r.: CV-uri pentru angajare) si cand aveam liber mergeam si le dadeam la diferite firme. Primii care m-au contactat au fost chiar cei unde lucrez si acum, Privat Bäckerei Wimmer.

A inceput noul serviciu, la brutarie, in martie 2012, ca simpla angajata. Seriozitatea Gabrielei si determinarea ei de a-si face treaba cat mai bine au fost remarcate de superiorii ei, iar la doi ani a fost promovata ca ajutor sef de filiala, iar in septembrie 2015 i s-a propus sa fie sefa uneia dintre filialele renumitei brutarii.

S-a temut ca nu va face fata, ca va fi prea greu pentru ea, dar… „inca din prima luna, am reusit sa avem rezultate bune. Impreuna, subliniaza Gabriela, alaturi de cele 9 fete care lucreaza aici, alaturi de mine. Un colectiv minunat“.

Loading...