Pensii scazute pentru aproape 2 milioane de romani! Cine sunt cei afectati

Loading...

Vesti proaste pentru o parte dintre romani: multi dintre ei se vor trezi cu pensiile scazute la batranete!

 

Potrivit noii legi a pensiilor, din anul 2021 toti cei care ies la pensie vor trebui sa aiba contributiile platite pentru ca vechimea sa le fie recunoscuta.

Loading...

In cazul in care contributiile nu sunt platite, in calculul pensiei nu vor mai intra anii pentru care nu s-au platit contributiile respective.

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a atras atentia ca in aceasta situatie se aflau in 2017 peste 2 milioane de romani. Contributiile acestora au fost retinute de angajatori, insa sumele nu au ajuns la stat.

Sindicatele cer Guvernului o solutie pentru aceasta situatie:

“Avem cazuri de angajati la Compania Nationala a Huilei sau la CFR, companii care nu au platit de ani buni contributiile. Ce vor face oamenii aceia? Se vor duce cu dosarul de pensionare si vor gasi ca aceste companii nu au achitat nimic.

“Omul simplu va afla peste 20 de ani ca angajatorul nu i-a platit contributiile (…). Trebuie scris negru pe alb de unde sunt acoperite aceste contributii”, a declarat Dumitru Costin, liderul Blocului National Sindical.

Romanii primesc cate 1000 de lei pentru electrocasnice

Ministerul Mediului a pus in dezbatere un proiect de finantare Rabla pentru electrocasnice.

Prin intermediul acestui proiect, romanii vor primi vouchere in valoare de pana 1000 de lei pentru a-si schimba electrocasnicele vechi.

Pentru a-si schimba aparatele electrocasnice vechi romanii vor trebuie sa se inscrie intr-o aplicatie, iar dupa aprobare vor avea 60 de zile sa isi utilizeze voucherele.

Acestea sunt valabile pentru frigidere, masini de spalat, aparate de aer conditionat etc.

Cei care vor sa aplice trebuie sa aiba minimum 18 ani impliniti, domiciliul in Romania si nicio obligatie fata de bugetul de stat sau bugetul local.

Loading...