Ești în pană de idei și nu știi ce să mai gătești? Adaugă smântână peste CARTOFII dați prin răzătoare! Când îi scoți de la cuptor o rămâi fără cuvinte…

Loading...

Având în vedere interesul crescut faţă de alimentele cu un conţinut scăzut de carbohidraţi, cartoful a căpătat, în mod nejustificat, o reputaţie proastă, lăsând pentru multe persoane impresia că trebuie eliminat complet din dietă.

Ceea ce multe persoane nu ştiu este că această legumă conţine o varietate de vitamine, minerale şi fitochimicale, care alungă bolile şi aduc beneficii sănătăţii.

Smântână naturală are un conţinut ridicat de grăsimi săturate şi mononesaturate și, în mod surprinzător, un conţinut foarte scăzut de carbohidraţi şi proteine, pe care le pierde prin procesul de fermentare, pe cele rămase făcându-le mai uşor de digerat şi de aceea poate fi consumată de multe ori de către persoanele cu intoleranţă la lactoză.

Smântână mai conţine două vitamine ce acţionează bine împreună: A (sub formă de retinol) şi D (în special smântână cu un conţinut mare de grăsime), dar şi minerale că fosfor şi calciu necesare pentru menţinerea sănătăţii sistemului osos.

Loading...

Iată o reţeta uşor de preparat:

Ai nevoie de:

– 4-6 cartofi (în funcţie de cantitate pe care vrei să o prepari)

– unt

– smântână

– ceapă

– sare şi piper

– condimente (după preferinţă)

– caşcaval

Mod de preparare:

1. Cartofii se dau prin răzătoare şi apoi îi punem în tavă pregătită cu unt.

2. Peste ei adăugăm sare şi piper, dar putem utiliza şi alte condimente, după preferinţele fiecăruia.

3. Separat se amestecă unt topit cu smântână şi ceapă tocată mărunt sau feliată rondele şi se toarnă peste cartofi.

4. La final se pune caşcaval ras deasupra după gust.

5. Tavă se introduce la cuptor timp de 45–50 de minute.

POFTĂ BUNĂ!

Loading...