De Sfântul Andrei se pune grâul la încolţit! Învaţă cum să-l plantezi şi cum trebuie să-l îngrijeşti

Loading...

Potrivit tradiţiei, în fiecare an, pe 30 noiembrie, de Sfântul Andrei, se pune grâul la încolţit. Acesta nu trebuie să lipsească din nicio casă şi trebuie îngrijit pentru a creşte cât mai frumos.
Potrivit tradiţiei, în fiecare an, pe 30 noiembrie, de Sfântul Andrei, se pune grâul la încolţit. Acesta nu trebuie să lipsească din nicio casă şi trebuie îngrijit pentru a creşte cât mai frumos.

Potrivit tradiţiilor din popor, fiecare membru al familiei, trebuie să pună grâu la încolţit într-un vas diferit, în dimineaţa de Sfântul Andrei. Apoi, fiecare membru trebuie să aibă grijă de grâul pe care l-a plantat. În ziua de Anul Nou, în funcţie de cum a crescut grâul, poate fi prevestit viitorul persoanei care l-a plantat şi îngrijit.

Astfel, un grâu frumos, crescut înalt şi cu fire groase anunţă un an benefic şi prosper pentru persoana respectivă. În unele regiuni din ţară se mai spune că un grâu frumos dezvoltat înseamnă o recoltă bogată pe câmp şi în livezi pentru anul care urmează.

Cum se pune grâul la încolţit

Loading...

Spala graul sub un jet de apa rece, apoi lasa-l timp de o ora, doua intr-un vas cu apa calduta. Acest procedeu ii va permite graului sa germineze mai rapid. In tot acest timp, pregateste cate un vas pentru fiecare membru al familie, pentru plantarea graului. Poti opta pentru a planta graul intr-un ghiveci cu pamant sau intr-un recipient in care asezi un pat de vata.

Sfat! Daca folosesti recipiente identice pentru doi sau mai multi membri ai familiei, scrie pe acestea numele fiecaruia pentru a nu le incurca.

1. Plantarea graului intr-un recipient cu vata

Cea mai simpla si mai comuna modalitate de a pune graul la incoltit este sa-l pui intr-un vas la baza caruia sa asezi un strat generos de vata. Umezeste apoi vata si presara graul deasupra.

2. Plantarea graului intr-un ghiveci cu pamant

Daca optezi pentru a planta graul intr-un ghveci cu pamant, asigura-te ca ai la indemana un ghiveci nou, cu gauri de scurgere si pamant pentru flori sau pamant de gradina amestecat cu turba, in proportii egale. Umple ghiveciul cu pamant, presara un strat de grau si apoi acopera totul cu un strat subtire de pamant. La final uda foarte bine pamantul.

Cum ingrijesti corect graul

In primul rand trebuie sa stii ca ggraul are nevoie de multa lumina naturala pentru a se dezvolta armonios. Asadar, acesta trebuie asezat la fereastra sau cat mai aproape de aceasta, astfel incat lumina soarelui sa poata ajunge la acesta.

Ai grija insa sa il feresti curentii de aer si de caldura directa emanata de calorifer, deoarece acestea afecteaza cresterea graului, ducand chiar la uscarea acestuia.

Nu uita sa uzi graul regulat. Acesta are nevoie de apa pentru a se dezvolta armonios. Asadar, dupa ce incolteste, asigura-te ca pamantul este in permanenta umed. Asadar, ai grija sa nu il lasi sa se usuce intre doua udari.

Atentie! Nu adauga foarte multa apa, deoarece risti ca radacinile acestuia sa putrezeasca.

Loading...